Francina Vila qüestiona l’aplicació de la metodologia utilitzada per elaborar els informes sobre la connexió del tramvia per la Diagonal

DU4G9VLW4AEMPh7

A la Comissió d’estudi per la connectivitat del transport públic per la Diagonal, la regidora del PDeCAT Vila afirma que aquestes dades, que no serveixen per fer una valoració objectiva, han servit per arribar a unes conclusions favorables al posicionament del govern

 

Francina Vila qüestiona l’aplicació de la metodologia utilitzada per elaborar els informes sobre la connexió del tramvia per la Diagonal. A la Comissió d’estudi per la connectivitat del transport públic per la Diagonal, la regidora del PDeCAT Vila afirma que aquestes dades, que no serveixen per fer una valoració objectiva, han servit per arribar a unes conclusions favorables al posicionament del govern.

Avui s’ha celebrat una nova sessió, la cinquena, de la Comissió d’estudi de les diferents solucions tècniques per la connectivitat del transport públic a l’avinguda Diagonal, en la que el govern ha presentat un informe sobre l’”Ànàlisi cost benefici i anàlisi multicriteri”.  La regidora del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, ha expressat dubtes en com s’han fet els informes. Vila ha qüestionat la metodologia que s’ha emprat per elaborar els informes. “No qüestionem els informes en si, qüestionen les dades que fonamenten els informes, que han servit per arribar a unes conclusions que són favorables al posicionament del govern municipal”.

La regidora ha assenyalat que no és la primera vegada que, des del PDeCAT, es posa en dubte l’aplicació de la metodologia, com s’han agregat les dades que creiem que tècnicament és qüestionable, hi ha dubtes del retorn socials, els càlculs de demanada no estan ben fets, no es quantifiquen algunes externalitats, com l’eficiència en el temps, el temps que perdran els que van amb vehicle privat, taxi, transport de mercaderies amb furgonetes, o privats;  tampoc diu res de que hi ha estudis que conclouen que es trigaria 50 anys en amortitzar les emissions derivades de les obres, i ningú les ha quantificat sobre la salut de les persones. “Totes aquestes deficiències no permeten fer valoració objectiva”, ha dit la regidora.

La regidora ha explicat que, analitzant les xifres de cada 100 passatgers que l’Ajuntament diu que captarà el tramvia,  70 baixarien de l’autobús, 9 caminaven eficientment, 8 no tenen necessitat de fer el desplaçament i dels 13 que deixen el vehicle privat, només 8 van en cotxe; per tant dels possibles 100 passatgers 92 no necessiten el tramvia i només 8 deixarien el vehicle privat . “Construirem una infraestructura que hipoteca l’espai públic per aquesta demanada? No hi ha un càlcul de rendibilitat social de la connexió. Tots estudis que ens han anat presentant en base a quina demanda es fan? Qui demana el tramvia? Qui el necessita?”, ha demanat Vila.

La regidora ha s’ha preguntat “val la pena gastar més de 200 milions d’euros per fer canviar la gent, que deixi de caminar o d’agafar l’autobús? Nosaltres creiem que no” i per això ha insistit en que cal posar en funcionament la D30, la línia de bus elèctric d’alta capacitat, per la Diagonal, per calibrar si dona resposta a les necessitats de mobilitat i que, tal i com va quedar palès a l’anterior comissió, té el suport polític, les inversions, el desenvolupament tècnic, i el suport treballadors TMB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: