Blasi transmet el suport i solidaritat de PDeCAT als paradistes de la Fira de Reis de Gran Via i reclama a l’Ajuntament recuperar la normalitat el més aviat possible

Blasi transmet el suport i solidaritat de PDeCAT als paradistes de la Fira de Reis de Gran Via i reclama a l’Ajuntament recuperar la normalitat el més aviat possible

 

El regidor del Grup Demòcrata a Barcelona demana que s’obri una investigació per analitzar si la instal·lació de les parades ha estat correcta després que fortes ratxes de vent hagin malmès greument la infraestructura, i es pregunta si no ha fallat la previsió del Govern Colau, que ha activat l’alerta per ventades després de l’incident

 

El regidor del grup del PDeCAT en l’àmbit de Comerç, Raimond Blasi, ha transmès aquest matí tot el suport i solidaritat de la seva formació als paradistes de la Fira de Reis a la Gran Via i ha reclamat a l’Ajuntament que es recuperi el més aviat possible la normalitat. Raimond Blasi ha demanat que s’obri una investigació per analitzar si la instal·lació de les parades ha estat correcta després que fortes ratxes de vent hagin malmès avui greument la infraestructura, i s’ha preguntat si no ha fallat la previsió del Govern d’Ada Colau, que ha activat l’alerta per ventades després de l’incident.

 

Fortes ratxes de vent han fet volar aquest matí pels aires, literalment, una desena de parades de la Fira de Sant Tomàs i de Reis que l’Ajuntament instal·la tots els anys a la Gran Via de les Corts Catalanes. La intervenció dels Bombers ha implicat el tall de la circulació en aquesta via principal, el tancament de la Fira fins a que passi el perill de més incidents, feines de reforç d’algunes estructures, i tasques de desmuntatge i recollida dels productes de les parades destrossades. Només després d’aquest incident, l’Ajuntament de Barcelona ha activat en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergència per ventades des de les 10:45 hores.

 

Raimond Blasi ha traslladat als paradistes de la Fira tot el suport i solidaritat del Grup del PDeCAT, i ha reclamat a l’Ajuntament que restableixi la normalitat el més aviat possible i que es recuperi l’activitat comercial amb plena seguretat. Blasi ha lamentat el greu perjudici que han sofert els paradistes afectats, però, sobretot, ha destacat la situació severa de perill que s’ha produït. “Probablement l’activació de l’alerta s’ha produït tard”, ha dit Blasi, que ha recordat que l’avís per fort vent ja el va emetre ahir dimarts el Servei Meteorològic de Catalunya. “Aquesta manca de previsió del Govern municipal ha posat en perill les persones, ja que probablement avui la Fira no s’hagués hagut ni d’obrir”, ha dit el regidor del PDeCAT

 

Blasi ha reclamat també obrir “una investigació per establir possibles responsabilitats en la instal·lació de les parades, perquè els propis paradistes asseguren que des de fa dies han avisat als responsables municipals que la seva instal·lació no s’havia fet correctament i amb totes les garanties de seguretat”.

 

 

 

Barcelona, 27 de desembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: