Jaume Ciurana reclama a Ada Colau que des de divendres torni a penjar la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ al balcó de l’Ajuntament

El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT recorda que demà a les 24h  caduca l’acord de la Junta Electoral de “prohibir el groc”, i demana que el cartell torni al balcó de forma immediata i s’il·luminin de groc fonts i edificis públics per fer present l’existència de presos polítics al nostre país

 

El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha ofert aquest matí una roda de premsa per presentar les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari del proper divendres, el darrer de l’any. Però abans i en primer lloc Jaume Ciurana ha reclamat a l’alcaldessa Ada Colau que torni a penjar la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ al balcó de l’Ajuntament. El portaveu del Grup Municipal Demòcrata recorda que demà a les 24h. caduca l’acord de la Junta Electoral de “prohibir el groc”, i ha demanat que la pancarta torni a onejar al balcó, divendres mateix, i s’il·luminin de groc fonts i edificis públics per fer present l’existència de presos polítics.

 

Jaume Ciurana ha iniciat la seva intervenció, un dia més, amb unes paraules “pels quatre companys que estan a la presó per les seves idees polítiques”, Oriol Junqueras, vicepresident del Govern de la Generalitat; Joaquim Forn, conseller d’Interior; i els líders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament. El portaveu del PDeCAT a Barcelona ha tingut en record especial, “més en aquests dies que s’acosten i que tothom passa en família i envoltat d’amics. Malauradament ells se’n veuran privats”. El regidor ha demanat als ciutadans de Barcelona que, aquests dies, més que mai, “pensin en ells, els escriguin cartes…”.

 

El portaveu del PDeCAT ha recordat que demà, a les 24h, acaba la prohibició de la Junta Electoral de “prohibir el groc” que va obligar l’Ajuntament a retirar del balcó de la façana de l’edifici que dona a plaça Sant Jaume la pancarta que demanava ‘Llibertat presos polítics’; i a deixar d’il·luminar de groc fonts municipals i façanes i edificis públics. “Demanem que divendres torni la pancarta al balcó de l’Ajuntament, i que es tornin a il·luminar fonts i edificis de groc per fer present l’existència de presos polítics”, ha reclamat.

 

Ciurana ha criticat també les “trampetes en plena campanya electoral” del govern que encapçala Ada Colau, que durant els dies de campanya electoral ha anunciat, incomplint la llei electoral, reformes com la del carrer Gran de Sant Andreu, prevista pel març; de la ronda de Sant Antoni, prevista per la tardor que ve; ha convocat una Audiència Pública infantil prevista pel mes de maig, o avui mateix, amb l’anunci de que el mercat provisional de l’Abaceria, de Gràcia, començarà a construir-se el pròxim mes de gener.

 

Respecte les iniciatives que el PDeCAT presentarà al Consell Plenari de divendres, Ciurana ha explicat la proposició, que reclama: “Que el Govern Municipal es compromet a elaborar una campanya de Nadal pel 2018 que trenqui la tendència al decreixement del projecte del Nadal dels últims tres anys, augmenti el nombre de quilòmetres de carrers il·luminats  i altres ornamentacions i augmenti l’oferta cultural i lúdica al carrer, tant en quantitat com en durada de la mateixa, i s’aprofiti la campanya de Nadal per projectar una bona imatge de Barcelona internacionalment”.

 

El portaveu ha assenyalat que “veiem amb perplexitat i preocupació” que cada vegada hi hagi menys carres il·luminats; que la fira de la plaça Catalunya encara no hagi obert; com desapareixen els arbres de Nadal dels districtes, o hi ha menys recursos pels districtes per celebrar el Nadal. “A Colau no li agrada el Nadal, volem que reverteixi aquesta actitud de cara al proper Nadal”, ha dit Ciurana, recordant que sota el mandat de Xavier Trias a Barcelona s’organitzava el Nadal en base a tres eixos: cultural, solidari, i de promoció econòmica. “Ara estem en una etapa de grisor”, ha dit.

 

El president del grup del PDeCAT, Xavier Trias, adreçarà una Prec l’alcaldessa Colau que demana que “el Govern Municipal dialogui amb tots els Grups del Consistori per tal d’aprovar un pressupost pel 2018 negociat i consensuat amb la majoria d’aquest Consell Plenari i que, en tot cas, només s’apliqui la qüestió de confiança com a últim recurs després d’haver esgotat qualsevol possibilitat de pacte”. “Tenim la sensació que el govern ha ja optat per la Qüestió de Confiança per aprovar els  Pressupostos; però el que ha de fer és buscar acord i consens”, ha reclamat Ciurana.

 

Finalment, el regidor d’Urbanisme del Grup Demòcrata, Jordi Martí, formularà la següent pregunta: “Disposa el govern d’una estimació sobre la quantia econòmica que pot arribar a reclamar-se per part dels impulsors de la construcció de l’Hotel a Drassanes en cas de no atorgar-se la llicència sol·licitada? De quin import es tracta? En cas que, a resultes de la demanda interposada per la propietat, se’n derivés algun indici de mala praxis per part de la Tinenta d’alcaldia, està disposada a assumir responsabilitats personals a tots els efectes”.

 

Barcelona, 20 de desembre de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: