El PDeCAT pregunta al govern Colau qui va ordenar captures i eliminació de coloms a Pl. Catalunya i si és compatible amb el mètode ètic de control d’aus

Jordi Martí presenta una bateria de preguntes a l’executiu municipal per conèixer detalls sobre els episodis de captura i eliminació de coloms que l’Agència de Salut Pública va protagonitzar el dia 5 de desembre i següents

 

El Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona ha preguntat al govern municipal que encapçala Ada Colau qui va donar l’odre de procedir a la captura i eliminació de  coloms a la Plaça Catalunya i si això és compatible amb el mètode ètic de control d’aus que se segueix a l’Ajuntament des de l’anterior mandat. El regidor Jordi Martí ha presentat una bateria de preguntes a l’executiu municipal per conèixer detalls sobre els episodis de captura i eliminació de coloms que l’Agència de Salut Pública va protagonitzar el dia 5 de desembre i següents.

 

El passat dia 5 de desembre, i també en dies posteriors, l’Agència de Salut Pública ha protagonitzat episodis de captura i eliminació de coloms a la Plaça Catalunya i entorns. El regidor del PDeCAT, Jordi Martí, tenint en compte els acords socials i polítics assolits per a la implementació de mètodes ètics de control de la població de coloms a Barcelona, iniciats durant l’anterior mandat municipal; ha registrat una bateria de preguntes dirigides al govern que encapçala Ada Colau en les que demana saber:

 

 • Qui va donar l’ordre de procedir a les captures de coloms a la Plaça Catalunya el passat dia 5 de desembre i següents?

 

 • Quantes accions es van desenvolupar per fer efectives les captures, i quins dies van tenir lloc?

 

 • A quines hores es van fer les captures?

 

 • Quants exemplars es van capturar?

 

 • Quins mètodes d’eliminació es van fer servir?

 

 • Quina empresa va ser l’encarregada de fer aquests “serveis”?

 

 • Quin sistema de contractació es va fer servir per a realitzar els serveis de captura i eliminació?

 

 • Quin cost han tingut aquests serveis?

 

 • Com justifica el govern municipal la reiteració de la utilització d’aquests sistemes de captura i eliminació, en el context de la implementació de mètodes de control ètic de les aus urbanes que estan en marxa?

 

 • Qui és el responsable polític municipal d’aquesta “operació”?

 

 • Quantes espècies, a part dels coloms, van ser víctimes d’aquests serveis de captura i eliminació?

 

 • Quants nius, ous i polls van ser eliminats dels arbres de la Plaça Catalunya?

 

 

 

Barcelona, 15 de desembre de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: