Xavier Trias lamenta que Barcelona perdi ser la seu de l’EMA perquè era la millor opció i remarca la manca de lideratge de l’Estat i l’Ajuntament

El president del Grup del PDeCAT a l’Ajuntament anima la capital catalana a mantenir l’ambició i cercar nous reptes internacionals, i ressalta que ha perjudicat la candidatura la imatge donada al món des de l’1-O de conflicte al carrer i d’Estat autoritari incapaç d’oferir solucions polítiques des del diàleg

El president del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha lamentat avui que Barcelona hagi perdut ser la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) “perquè era la millor opció”, i ha remarcat la manca de lideratge dels Governs de l’Estat i l’Ajuntament. Xavier Trias ha animat la ciutat a mantenir l’ambició i cercar nous reptes internacionals, i ha ressaltat que ha perjudicat la candidatura la imatge donada al món des de l’1-O de conflicte al carrer i d’Estat autoritari incapaç d’oferir solucions polítiques des del diàleg.

La ciutat de Barcelona no serà la nova seu de l’EMA a partir de l’any 2019 quan el Regne Unit abandoni la Unió Europea com a conseqüència del ‘Brexit’. En la votació celebrada aquesta tarda a Brussel·les, i que ha guanyat finalment Amsterdam, Barcelona no ha superat ni tant sols el primer tall, quan ha quedat en cinquè lloc, per darrere de Milà, Copenhage, la capital holandesa i Bratislava. Xavier Trias ha assegurat que “l’opció de Barcelona era sense cap mena de dubte la millor, i per aquest motiu hem de felicitar els responsables de la configuració tècnica de la candidatura tant a l’administració coma al societat civil”. “Sabien que les coses no serien fàcils”, ha dit Trias, “però ni el govern de l’Ajuntament de Barcelona ni el Govern de l’Estat han exercit un paper clau de lideratge per aconseguir la votació favorable de la majoria dels països de la UE”.

L’exalcalde també s’ha mostrat convençut que “no han ajudat a les opcions de Barcelona les imatges que s’han donat al món a partir de l’1 d’octubre, d’una banda de conflicte al carrer, i de l’altra amb un Estat autoritari que és incapaç d’oferir solucions polítiques des del diàleg”. “Perdre ser la seu de l’Agència Europea del Medicament em genera una profunda tristesa, perquè crec que hem perdut una ocasió única”, en aquest sentit, ha animat “Barcelona i la seva gent a no desil·lusionar-se i a mantenir l’ambició i la cerca de nous reptes d’àmbit internacional”.

Xavier Trias ha volgut felicitar expressament la ciutat d’Amsterdam, escollida finalment nova seu de l’EMA: “es veritat que els països del nord d’Europa no tenen seus d’agències europees destacades, i Amsterdam també presentava una candidatura potent”. “Lamentablement, el Govern de Mariano Rajoy no ha sabut traslladar a la resta de països comunitaris la importància que per l’equilibri de la UE aquest tipus de institucions estratègiques estiguin als països del sud d’Europa”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: