Xavier Trias: “Mai he tingut cap relació amb cap compte o producte financer a l’estranger; mai he tingut diners a l’estranger”

DN8srbfWsAADgY2

El president del Grup Municipal Demòcrata afirma que no és el primer cop que rep acusacions que posen en dubte la seva honestedat, i que després s’han demostrat falses, i s’ha mostrat convençut que així serà de nou ara

 

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha afirmat avui que “mai he tingut cap relació amb cap compte o producte financer a l’estranger; mai he tingut diners a l’estranger”, “mai he tingut coneixement ni he participat en operacions financeres suposadament lligades a la meva família”. En roda de premsa, el president del Grup Municipal Demòcrata afirma que “no és el primer cop que rep acusacions que posen en dubte la meva honestedat, i que després s’han demostrat falses”, i s’ha mostrat convençut que “així serà de nou ara”.

 

Trias ha llegit el comunicat que ahir va fer arribar als mitjans:

 

“Divendres passat, 3 de novembre, al migdia, vaig concedir una entrevista a un periodista de La Sexta. El tema pel qual s’havia acordat l’entrevista era valorar la situació política actual, i que de la mateixa se n’extraurien talls per emetre’ls en les diferents programes informatius que té la cadena els dies successius. No obstant, el cert és que ja amb les càmeres gravant, l’única cosa que interessava al periodista eren circumstàncies meves personals, l’acusació llançada el 2014 contra mi de tenir 13 milions a Suïssa, i sobre un suposat patrimoni econòmic dels meus pares a l’estranger.

 

Tot i la sorpresa pel to acusatori de les preguntes que el periodista va emprar en tot moment, vaig contestar que no sabia de què m’estava parlant, que molts dels termes econòmic-financers que estava emprant eren desconeguts per a mi, que mai m’he ocupat dels temes econòmics dels meus pares, com tampoc dels meus germans. Vaig insistir en que si em permetia veure i estudiar els documents sobre els quals m’estava preguntant, segur que li podria rebatre o, si més no, donar alguna explicació.

 

Davant les acusacions que avui La Sexta i també el diari digital “El Confidencial” han realitzat contra mi, vull deixar clar que mai he tingut cap relació amb cap compte o producte financer a l’estranger; mai he tingut diners a l’estranger; mai he tingut coneixement ni he participat en operacions financeres suposadament lligades a la meva família.

 

Davant les informacions de La Sexta i El Confidencial, els germans Trias hem pres la decisió d’obrir una investigació per aclarir qualsevol informació relacionada amb els nostres pares. Amb aquesta finalitat, un advocat es posarà en contacte amb els periodistes de La Sexta en nom de la família, els meus germans i germanes, amb la finalitat de rebre la informació de que disposen i poder verificar la seva veracitat. A tots els germans aquestes informacions ens han generat un gran desconcert.

 

No és el primer cop que rebo acusacions que posen en dubte la meva honestedat, i que després s’han demostrat falses. Estic segur que així serà de nou ara. Vull deixar clar que l’honestedat, la vocació de servei i la millora de la vida de la gent han estat les guies de la meva activitat pública”.

 

Xavier Trias s’ha mostrat especialment dolgut perquè la informació afecta de manera directa als seus pares, “els dos morts ja fa anys i que van dedicar la seva a ajudar la gent”. Ha insistit en què mai ha tingut diners a l’estranger, que les informacions publicades són falses i que es reserva el dret a anar als tribunals. A la pregunta de si s’ha plantejat dimitir, Trias ha expressat fermament que “no, no em coneixen, tot això m’esperona”, i s’ha mostrat sorprès que certes coses apareixen en moments determinats.

 

Sobre les querelles contra els periodistes del diari El Mundo sobre la publicació d’un compte fals a Suïssa i contra l’excomissari Eugenio Pino, Trias ha afegit que no les pensa retirar i segueixen endavant, però que no vol barrejar les coses.

 

 

 

 

Barcelona, 6 de novembre de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: