El Grup Municipal Demòcrata impulsa la creació d’un espai d’adopció d’animals al Zoo de Barcelona

Captura de pantalla 2017-10-23 a las 18.16.25

El regidor Jordi Martí, que ha defensat la proposició aprovada per unanimitat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, destaca la importància “d’aprofitar la potencialitat del zoològic per multiplicar els efectes positius del que suposa l’adopció d’animals”

 

El Grup Municipal Demòcrata aconsegueix que l’Ajuntament impulsi la creació d’un espai d’adopció d’animals al Zoo de Barcelona. El regidor Jordi Martí, que ha defensat la proposició aprovada per unanimitat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, destaca la importància “d’aprofitar la potencialitat del zoològic per multiplicar els efectes positius del que suposa l’adopció d’animals”.

 

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el regidor Jordi Martí, ha presentat una Proposició, aprovada amb el vots de tots els grups municipals, que acorda: “Instar al govern municipal a impulsar la creació d’un espai d’adopció d’animals al Zoo de Barcelona, en el marc de la nova estratègia d’inversions al zoo, i a estendre la campanya de l’Ajuntament de Barcelona per al foment de la tinença responsable, les adopcions i la bona convivència amb informació suficient sobre l’existència d’aquest espai”.

 

Prèviament, a la mateixa comissió s’ha admès a tràmit la iniciativa ciutadana per modificar l’article 32 de l’Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals, impulsada de Plataforma ZOOXXI que contempla la inclusió d’un espai destinat a fomentar l’adopció d’animals de companyia i l’adopció i acollida d’animals exòtics, amb un programa de voluntariat per a la seva gestió i reubicació. Jordi Marti ha assenyalat que mentre es produeix el debat de com ha de ser el zoo del segle XXI, un debat de llarg recorregut i que ha de tenir diferents iniciatives en paral·lel, “cal emprendre actuacions pel mentrestant”. Per això ha destacat l’oportunitat d’aquesta proposició, “abans no tinguem nou model de gestió del zoo, hem d’aprofitar la potencialitat del zoològic i el seu espai per multiplicar efectes positius del que suposa l’adopció d’animals”.

 

Martí ha explicat que hi ha un greu problema de col·lapse al  Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona i que, malgrat les campanyes, hi ha un augment d’abandonaments. “Seria bo tenir el canal del zoològic, visitat per milers de famílies, perquè ens donaria la possibilitat d’incrementar les adopcions”. “Fins que no hi hagi nou centre acollida, tenir aquesta possibilitat d’adopció és necessari i urgent”, ha dit Martí, que ha agraït el suport dels grups que han aprovar per unanimitat la iniciativa  i ha emplaçat el govern a crear aquest espai en el temps establert.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: