El Grup Demòcrata denuncia que amb el Govern Colau el Zoo perd més visitants que mai (-7,6%) i fa més dèficit anual que mai (-5,6 milions)

Barcelona.Zoologico.jpg

La portaveu adjunta del grup del PDeCAT, Sònia Recasens, assegura que “la paràlisi i els prejudicis ideològics de BComú i el PSC aboquen el Zoo a la inviabilitat econòmica i reclama l’aprovació d’un nou Pla Estratègic que li doni una sortida

 

La previsió de l’Ajuntament pel 2018 recull un augment del preu de l’entrada del 7,5%, i un resultat final que quadruplica les pèrdues anuals i disminuir els visitants en més de 150.000 persones respecte el 2015 

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha denunciat avui que amb el Govern que encapçala Ada Colau el Zoo perd més visitants que mai (-7,6%) i fa mes dèficit anual que mai, amb 5,7 milions d’euros. Sònia Recasens ha assegurat “que la paràlisi i els prejudicis ideològics de BComú i el PSC aboquen el Zoo a la inviabilitat econòmica i ha reclama l’aprovació d’un nou Pla Estratègic que li doni sortida.

 

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona una reunió ordinària del Consell d’Administració de BSM, l’empresa de serveis municipals responsable de la gestió, entre altres àmbits, del Zoo, el Tibidabo, aparcaments municipals, la grua o l’àrea verda i els parquímetres. Els responsables municipals han avançat les previsions de tancament de l’exercici del Zoo aquest 2017 i han avançat la proposta de pressupost per a 2018. “Les xifres que han presentat fan por, només porten dos anys, però la paràlisi i els prejudicis ideològics de BComú i el PSC aboquen el Zoo a la inviabilitat econòmica; ja el 2018 preveu quadruplicar les pèrdues anuals i disminuir els visitants en més de 150.000 persones respecte al 2015, l’últim any del Govern de Xavier Trias ”.

 

Les xifres canten. L’Ajuntament preveu tancar l’exercici del Zoo d’aquest 2017 amb només 930.000 visitants, que serien un 7,6% menys que el 2016, quan es va tancar amb 1.007.343 persones. La reducció de 2015 a 2016 ja va ser del 4%. Els responsables de BSM, en la previsió per l’any 2018, encara rebaixen més les xifres, i assenyalen que només 900.000 persones visitarien el parc zoològic l’any que ve. Si es confirmen les previsions, el Govern Colau seria responsable d’haver perdut uns 150.000 visitants en només tres exercicis. L’any 2015 es va tancar amb 1.049.376 visitants.

 

El resultats econòmics també són extraordinàriament negatius. Aquest any 2017 preveu un tancament negatiu que superarà el 5,6 milions d’euros de pèrdues, un 30% més que el 2016, quan es va tancar amb 4,3 milions de dèficit. La previsió pel 2018 és seguir creixent en el resultat negatiu, i les pèrdues ja s’elevaran als 6,4 milions. En només tres exercicis, el Govern Colau haurà multiplicat gairebé per 4 les pèrdues en el resultat econòmic del Zoo.

 

Les tarifes també augmentaran per primer cop en 4 anys. Des de l’exercici de 2014 l’entrada general al zoo costa 19,90 euros. La previsió pel 2018 és que augmenti 1,5 euros, arribant als 21,40 euros, un 7,5% més. El darrer augment de l’entrada, l’any 2014, va ser només de 30 cèntims.

 

Sònia Recasens, amb totes aquests xifres s’ha posat les mans al cap. “El Zoo amb el Govern Colau camina inexorablement cap al seu tancament; perd més diners que mai i perd més visitants que mai…, quin futur pot tenir?”, s’ha preguntat la regidora del Grup Demòcrata, que ha recordat que l’única acció concreta del Govern Colau des que van arribar respecte al Zoo ha estat l’anunci de fer fora el dofins. “Exigim l’aprovació i impuls al full de ruta que permeti salvar el Zoo, que aprovin un nou Pla Estratègic i garanteixin així, d’una banda, el futur d’una instal·lació emblemàtica per la ciutat de Barcelona, i de l’altra la millora del benestar animal amb un pla d’inversions que asseguri la modernització de les instal·lacions”, ha dit Recasens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: