El Grup Municipal Demòcrata impulsa una declaració en suport a la demanda de reducció de l’IVA dels serveis i activitats esportives

El Consell Plenari ha aprovat la declaració que ha promogut el Grup Municipal Demòcrata que destaca també la importància de l’esport com a activitat saludable, educativa, inclusiva i generadora de cohesió social

 

El Grup Municipal Demòcrata ha impulsat l’aprovació en el Consell Plenari d’una Declaració Institucional que estableix el suport de l’Ajuntament a la demanda de reducció de l’IVA dels serveis i activitats esportives. El Ple municipal ha aprovat la declaració, promoguda per la regidora Maite Fandos, del Grup Municipal Demòcrata, i que destaca també la importància de l’esport com a activitat saludable, educativa, inclusiva i generadora de cohesió social.

 

En el text de l’exposició de motius de la declaració, s’exposa que  “parlar d’esport és parlar de polítiques socials, econòmiques i de salut. Les persones que fan activitat física i esport són menys propenses a posar-se malalts i l’esport és una eina clau per a treballar la cohesió social i evitar exclusió. Cal destacar que el principal factor d’associacionisme a la ciutat de Barcelona és l’associacionisme esportiu.”

 

Barcelona té una estructura mixta, en la que col·laboren clubs, agents esportius privats  i instal·lacions públiques per donar servei a la ciutadania. La capital catalana disposa de 117 instal·lacions esportives municipals, amb més de 180.000 abonats i un gran teixit esportiu, format per federacions, clubs, entitats i agents esportius. La declaració defensa també que “el sector esportiu genera activitat econòmica i crea ocupació d’una manera força rellevant, i les conseqüències de l’increment de l’IVA del 8 al 21%, tal i com ha denunciat contínuament el sector esportiu, és una amenaça pel creixement del sector”.

 

L’Ajuntament de Barcelona recorda que l’IVA que actualment està aplicant l’Estat Espanyol a les activitats esportives és superior al que s’aplica en la major part dels països de la Unió Europea. Els pressupostos generals de l’Estat Espanyol per l’any 2017 han contemplat la rebaixa de l’IVA del 21 al 10% per activitats com les arts escèniques, els concerts, el circ i les activitats taurines, per la qual cosa els grups signants consideren que “aquesta rebaixa pot ser aplicable també a les activitats esportives”, i també recorden que “en aquests moments està en debat al Congrés dels diputats una proposició no de llei que demana la reducció de l’IVA dels serveis i activitats esportives”.

 

La declaració que impulsa el Grup Municipal Demòcrata i que ha aprovat el Ple de l’Ajuntament,  acorda:

 

–          Mostrar el nostre suport a la l’UFEC (Unió de Federacions Esportives Catalanes) i a totes les Federacions, Clubs i agents esportius que porten molt de temps reclamant la rebaixa del tipus impositiu de l’IVA a per activitats i serveis esportius.

 

–          Instar al Govern espanyol a reduir l’IVA dels serveis i les activitats esportives del 21% al 10%.

–           Instar el conjunt les forces polítiques amb representació al Congrés a donar suport a la proposició no de llei que demana la reducció de l’IVA esportiu, el més aviat possible.

–          Comunicar el present acord al Govern de l’Estat Espanyol, al Congrés dels Diputats, a la Secretaria  General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i a la UFEC.

 

 

 

Barcelona, 21 de juliol de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: