El Grup Demòcrata lamenta la manca de lideratge i de voluntat política del govern d’Ada Colau per resoldre la venda ambulant il·legal

1500561703963420.jpg

El Grup Municipal Demòcrata presentarà al Consell Plenari una moció que reclama, entre d’altres aspectes, que el govern municipal presenti, en els propers dos mesos, un nou Pla per abordar el fenomen i, en paral·lel, un pla de xoc per actuar de forma imminent aquest estiu

 

El Grup Municipal Demòcrata lamenta la manca de lideratge i de voluntat política del govern d’Ada Colau per resoldre la venda ambulant il·legal. El Grup Demòcrata defensarà demà, per part del regidor Raimond Blasi, una moció al Consell Plenari que reclama, entre d’altres aspectes, que el govern municipal presenti, en els propers dos mesos, un nou Pla per abordar el fenomen de la venda il·legal i, en paral·lel, un pla de xoc per actuar de forma imminent aquest estiu.

 

Aquesta moció s’ha registrat aquest matí, per via d’urgència, i substitueix la que ahir es va acordar retirar sobre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, davant la negativa del govern de votar-hi a favor. La resta de grups hauran d’apreciar la urgència per poder ser debatuda.

 

La moció acorda:

 

  1. Lamentar la manca de lideratge i de voluntat política real del govern municipal per resoldre el fenomen de la venda ambulant il•legal.

 

  1. Que el govern municipal presenti el mes de setembre el balanç de les accions realitzades per combatre la venda ambulant il•legal al llarg de l’any 2016 i del que portem de 2017.

 

  1. Que el govern municipal lliuri als grups municipals i als membres del Consell ciutat i comerç les conclusions de la Taula de treball coordinada per la Sindicatura de Greuges.

 

  1. Que el Govern municipal presenti en el transcurs dels propers dos mesos un nou Pla per abordar el fenomen de la venda il•legal per tal de caminar vers la seva eradicació i l’abordatge social.

 

  1. Que en paral•lel a aquest Pla a mig i llarg termini, es presenti també un pla de xoc per tal de poder actuar de forma imminent aquest estiu, per eradicar els punts mes massificats on hi ha el fenomen.

 

  1. Que a tal objectiu es realitzi un cens real tant del nombre com del perfil de les persones que exerceixen la venda il•legal que permeti anar reorientant les polítiques i una mapificació de les zones de venda tant en superfície com amb subsòl.

 

  1. Que el Pla contempli la col•laboració transversal amb la resta d’administracions implicades, assumint les pròpies responsabilitats.

 

  1. Que el Pla sigui curós i respectuós amb el comerç així com amb les persones que pateixen l’explotació i la denigració d’haver-se de dedicar al top manta per subsistir.

 

  1. Que el govern municipal aturi de forma immediata, les manifestacions i accions que provoquen efecte crida.

 

  1. Que l’Ajuntament de Barcelona es sumi a la Campanya de comunicació liderada per la Direcció General de Comerç de La Generalitat amb recursos suficients i com a complement al Pla propi de ciutat.

 

A parer del regidor Raimond Blasi, en la temporada d’estiu d’enguany s’estan repetint amb escreix a Barcelona episodis de venda ambulant il·legal que, d’altra banda, no s’han deixat de succeir en tot l’any. Tot i que en la Comissió d’Economia i Empresa del mes d’abril es van substanciar diverses iniciatives en l’apartat d’impuls i control al Govern en relació a aquesta problemàtica, el cert és que no van obtenir la resposta oportuna per part del Govern d’Ada Colau.

 

La Taula de la venta ambulant irregular, tot i que no va comptar amb la participació de tots els grups municipals ni el sector del comerç, es va tancar amb unes conclusions, que no s’han implementat. Blasi també ha recordat que igualment el mes d’abril es va celebrar un Consell de Ciutat i Comerç en el qual el sector va reclamar de forma contundent i reiterada una intervenció respecte el “top manta”; i que després, al maig, el mateix Consell de Ciutat i Comerç es va informar d’accions de lluita contra la venta ambulant il·legal, però sense entrar en concrecions ni lliurar-se cap document.

 

El Grup Municipal Demòcrata considera necessari que es coordinin accions amb les administracions competents implicades i que, més enllà de designar una persona per coordinar els temes de la venda ambulant il·legal, l’anunci d’uns plans ocupacionals i la creació d’una Cooperativa, s’impulsi per part del Govern un Pla transversal (social i d’ordre públic) per abordar de forma efectiva el fenomen com des de l’oposició i dels actors socials s’ha reclamat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: