Martí critica el revengisme del Govern Colau, que es centra a revisar subvencions del mandat Trias, però evita resoldre les denúncies que afecten la seva gestió

El Grup Municipal Demòcrata espera que la marxa de Joan Llinares sigui un estímul perquè l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques doni resposta a les denúncies sobre la inacció de l’executiu municipal davant les il·legalitats a Can Vies o els retards injustificats de mesos en donar resposta als Precs i Preguntes de l’oposició    

El regidor de Grup Municipal Demòcrata, Jordi Martí, ha criticat avui el revengisme que demostra el Govern d’Ada Colau quan decideix centrar recursos i esforços a revisar les subvencions de 2014 i 2015 del mandat de l’Alcalde Xavier Trias, però evita resoldre les denúncies i procediments oberts que afecten la seva gestió. Jordi Martí espera que la marxa de Joan Llinares de la direcció de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques sigui un estímul perquè aquesta instància doni resposta a les denúncies sobre la inacció de l’executiu municipal davant les il·legalitats a Can Vies o els retards injustificats de mesos en donar resposta als Precs i Preguntes de l’oposició.

El Govern municipal, per boca del Tercer Tinent d’Alcalde, Jaume Asens, ha fet avui balanç del funcionament de l’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques, en marxa a l’Ajuntament des de finals de l’any passat, tot coincidint  amb la marxa del seu responsable, el gerent de recursos Joan Llinares. El regidor Jordi Martí ha donat la benvinguda a la nova directora de l’Oficina, Sílvia Vèrnia, ha expressat els seus millors desitjos en la nova responsabilitat, i ha desitjat que el canvi “pugui servir d’estímul a l’Oficina per donar resposta als casos que estan pendent de resoldre i que com a Grup Demòcrata li hem traslladat en entendre que poden ser objecte de la seva anàlisi i establiment de responsabilitats”.

Martí ha recordat que des del passat mes de novembre l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques té pendent de resoldre un escrit del seu Grup municipal de CiU en que demanava que s’investigués la inacció del Govern d’Ada Colau davant les il·legalitats que se succeeixen a Can Vies, la finca de propietat municipal ocupada al Districte de Sants-Montjuïc. La petició de Jordi Martí sol·licitava també que si de la recerca s’acreditaven irregularitats, infraccions administratives o il·lícits penals s’elevés denúncia a la Fiscalia o l’òrgan competent que estableixi responsabilitats. Però set mesos després no hi ha cap resposta, ha ressaltat el regidor del Grup de CiU.

Igualment, el portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, va registrar el passat mes d’abril un escrit dirigit també a l’Oficina en que reclamava l’obertura d’un procediment amb l’objectiu d’aclarir els retards, identificar els seus responsables, i donar resposta a totes les iniciatives que, en format de pregunta i Prec, el Govern Colau té pendent de contestar, algunes des de fa més d’un any i mig, en entendre que s’està produint indefensió per part de l’oposició.

Jordi Martí ha exposat que “el que avui hem sabut és que mentre no es donen resposta a les demandes d’anàlisi de casos que afecten la gestió del Govern Colau, l’Oficina de Transparència està dedicant bona part dels seus temps i recursos a repassar de forma aleatòria els expedients de subvencions atorgades durant els darrers anys del mandat de l’Alcalde Trias.” “Lamentem que la feina del Govern Colau estigui tant marcada per aquest ànim permanent de revengisme”, ha conclòs Jordi Martí.

Barcelona, 15 de juny de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: