Joaquim Forn confronta una Barcelona del Sí, alegre, optimista i per a tots, al pessimisme, la ciutat del No i el revengisme de Colau

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata es compromet a plantar cara: “Contra el decreixement, creixement. Contra la desigualtat, oportunitats. Contra la ciutat morta, la ciutat viva. Contra la visió demonitzada de l’economia, el treball per aconseguir creixement econòmic i riquesa”

 

“Entre els veïns que paguen els seus impostos o els okupes, l’Ajuntament tria els okupes. Entre els comerciants que paguen impostos o els llauners i manters, l’Ajuntament tria el comerç il·legal. Entre els ciutadans que paguen el seu bitllet de transport i els que no ho fan, l’Ajuntament tria als insolidaris que volen viatjar gratis”

 

“Des de fa dos anys, el govern Colau està fent esforços per despenjar Barcelona de la llista de grans ciutats del món”

 

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha presentat el portaveu del grup, Joaquim Forn, que ha intervingut en un esmorzar del “Fòrum Europa Tribuna Catalunya”, organitzat per Nueva Economia Fòrum. A l’acte hi han assistit més de 300 persones, entre elles la resta del grup municipal, representants d’altres formacions presents al consistori, C’s, ERC, i PSC; els consellers de la Generalitat Neus Munté, Josep Rull, Jordi Jané i Santi Vila; la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal; el president del grup parlamentari de Junts pel Si, Jordi Turull; l’exvicepresidenta, Joana Ortega; i representants del món empresarial, social i cultural, com Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, o el president del  Port de Barcelona, Sixte Cambra.

 

En la seva presentació, Trias ha explicat que “passar a l’oposició no va ser fàcil i per això calien persones capaces de liderar i crear grup, això és el que va fer Joaquim Forn”. Trias ha destacat que Joaquim Forn “té visió de país, estima el país, té una idea de ciutat, la coneix i l’estima; i també en té de l’Àrea metropolitana”, ha destacat el seu “component social” i s’ha mostrar confiat en que Joaquim Forn sigui la persona “que torni a conquerir l’Ajuntament de Barcelona”.

En el moment en el que el mandat del govern de l’alcaldessa Colau, arriba al seu equador, el portaveu del grup Demòcrata ha assenyalat que és bon moment per fer balanç i per preguntar-se sobre la ciutat, què volem i com és la Barcelona on ens agradaria viure. Forn ha centrat la seva intervenció en plantejar cinc preguntes, podrien ser més,  per tenir una “fotografia de la Barcelona actual, però també de la Barcelona que imaginem en el mig i el llarg termini”.

 

  1. Quin és el model econòmic de Colau,  per a Barcelona?

 

Forn a resposta que l’actual govern municipal té un model econòmic que es diu “decreixement”. “La seva visió sobre l’activitat econòmica és negativa. Els empresaris són sospitosos. El benefici, pecat. La generació de riquesa sempre mereix malfiança”, ha dit.

 

A parer de Forn l’aposta de l’Ajuntament pel decreixement “perjudica tothom,  és incomprensible, de base purament ideològica que posa en risc molts sectors d’activitat econòmica que han fet molt bé a la ciutat”, ha insistit en que “Ada Colau és una broma per als rics, una amenaça per a les classes mitjanes i una condemna per a les persones més desfavorides” i ha afegit que “amb una altra mirada sobre l’activitat econòmica, Barcelona podria treure un major profit d’una conjuntura que, sense ser fàcil, és millor que la de fa uns anys”

 

Forn ha contraposat “contra el decreixement, creixement. Contra la desigualtat, oportunitats. Contra la ciutat morta, la ciutat viva. Contra la visió demonitzada de l’economia, el treball per aconseguir creixement econòmic, riquesa i oportunitats. Que cadascú triï la seva resposta”.

 

 

  1. Quin és el model Colau d’infraestructures i mobilitat per a Barcelona?

 

En aquest àmbit, ha dit Forn, el govern Colau també està “segrestat mentalment per la ideologia i la superioritat moral, convertint Barcelona en un experiment de resultats negatius més que previsibles i, alguns d’ells, ja tangibles”, ha dit Forn referint-se al tramvia per la Diagonal, la Superilla del Poblenou i les obres de la Plaça de les Glòries. En els tres casos s’ha menystingut l’opinió dels veïns, s’ha fet cas omís d’informes i estudis tècnics o s’han alterat les dades de les previsions cost- benefici. “Tot sigui per servir a un ideari. L’única cosa que realment importa en la cultura política del comuns”.

 

 

  1. Quin és el model Colau, de convivència en l’espai públic?

 

Forn ha lamentat que, d’ençà l’arribada del Govern Colau, “l’espai públic s’ha deteriorat, també l’espai de convivència ha començat a malmetre’s”.

 

Forn ha criticat que el govern municipal ha decidit donar cobertura política a l’incivisme, “als que no paguen el transport públic, als que venen mercaderies falsificades, als que converteixen el seu oci en un malson per als veïns, als que okupen propietats que no són seves” i ha recriminat que  “entre els veïns que paguen els seus impostos o els okupes, l’Ajuntament tria els okupes. Entre els comerciants que paguen impostos o els llauners i manters, l’Ajuntament tria el comerç il·legal. Entre els ciutadans que paguen el seu bitllet de transport i els que no ho fan, l’Ajuntament tria als insolidaris que volen viatjar gratis”

 

I davant aqueta actitud del govern Colau Forn ha assenyalat que hi ha una resposta: “nosaltres triem els veïns els comerciants, els llogaters i els propietaris, la gent que paga el seu bitllet de bus i metro. Triem un espai privat on cadascú fa allò que vol combinat amb un espai públic on el que ens fa lliures i ens permet gaudir la nostra llibertat és el respecte pels altres”.

 

 

  1. Quin és el model Colau, de capitalitat per Barcelona?

 

El portaveu ha assenyalat que “Barcelona juga la lliga de les grans ciutats del món. Aquest era un objectiu compartit i assolit per gairebé totes les forces polítiques de la ciutat. Però el govern Colau, un cop arribat a l’Ajuntament, ha fet esforços per despenjar Barcelona de la llista de grans ciutats del món”.

 

Forn ha denunciat que “a l’Ajuntament li disgusta una ciutat oberta al món, una ciutat on el talent del món hi vol viure, una ciutat que capta inversions, una ciutat considerada de les millors del planeta per viure-hi”.

 

  1. Quin model de governança té Colau, per Barcelona?

 

Forn ha resposta que “no hem vingut aquí per fer revisionisme. Però de vegades cal mirar enrere per entendre el present. El model de governança de Barcelona arrela en el model de campanya electoral que va portar l’alcaldessa i el seu equip a guanyar les eleccions. En aquell moment, ja vam prendre nota d’una cultura política que no té cap mena d’escrúpol en buscar l’eliminació de l’adversari a través del menyspreu i la mentida”. Per al portaveu el model de governança d’Ada Colau es basa en “la confrontació permanent, la negativa a l’acord, la incapacitat d’escoltar i transaccionar. És un model de “nosaltres contra els altres”. Un estil que transita pels marges del sectarisme. Una manera de fer que exigeix puresa ideològica i adhesió al règim” i ha afegit que “hi ha un altre model de governança: inclusiu, que respecta la diferència, que treballa permanentment en la recerca de consensos, que no imposa sinó que sedueix, que convida a tothom a fer aportacions en els temes rellevants, que escolta i no fa callar, que entén l’Ajuntament com el punt de trobada de totes les visions sobre la ciutat i que totes mereixen respecte.”.

 

Forn ha ressaltat que “no desatendrem, de preguntar-nos, de qüestionar-nos, d’interpel·lar-nos permanentment sobre quina Barcelona volem i quina Barcelona tenim perquè l’objectiu és construir entre tots les respostes, que ens ha de permetre tornar a treballar en el desig d’una Barcelona inclusiva, de tots, sense bons i dolents, que afavoreixi el creixement econòmic, que prengui les decisions pensant en el conjunt de la ciutat, que sigui respectuosa amb els drets per ser exigent amb els deures. En definitiva, una ciutat capital que aglutina el bo i el millor del món que ens ha tocat viure”.

 

En acabar la seva intervenció, Forn ha respost a les preguntes dels assistents, que entre d’altres temes li han preguntat pel turisme i la gestió que n’està fent el govern Colau; l’aturada de les obres de la plaça de les Glòries, “no s’estan aturant només les obres del túnel també el parc, els equipaments, les habitatges”; la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament; el top manta, “l’ajuntament ha renunciat a actuar per una qüestió ideològica”; les okupacions, la vaga del metro “lamentem que per sisè dia de vaga no hem sentit ni una sola paraula de l’alcaldessa a les persones que la pateixen”; la gestió sobre la vaga del metro “

O sobre el referèndum convocat pel president Puigdemont per el proper 1 d’octubre. En aquest punt ha criticat “l’ambigüitat absoluta d’Ada Colau”, ha afegit que “en un moment tan importat pel país, cal que Barcelona assumeixi el rol de capital “i ha reclamat a l’alcaldessa “que, ara que hi ha data i pregunta, permeti la votació”.

 

Sobre el procés de primàries que el PDeCAT obrirà per triar el candidat a les properes eleccions municipals i els diversos noms que s’han postulat, Forn ha assenyalat que “l’important no és guanyar les primàries sinó guanyar les eleccions” ha afegit que si només sortís el seu nom “seria un desastre perquè significaria que es dona per perdut” i ha demanat “treballar per fer una alternativa real al govern d’Ada Colau i la màxima col·laboració quan hi hagi candidat”.

 

 

NOTA: Us enviem adjunt document amb el text íntegre de la conferència de Joaquim Forn.

 

 

 

Barcelona, 15 maig de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: