El Grup Demòcrata impulsa la reclamació a l’Estat de la construcció de la Biblioteca Provincial i un augment de l’aportació a l’ATM

Les esmenes parcials del Partit Demòcrata al projecte de Pressupost General de l’Estat pel 2017 en benefici de Barcelona es concentren en els eixos del transport i mobilitat, cultura, i recerca i innovació

 

Les esmenes parcials del Partit Demòcrata al projecte de Pressupost General de l’Estat pel 2017 en benefici de Barcelona es concentren en els eixos del transport i mobilitat, cultura, i recerca i innovació

 

El Grup Municipal Demòcrata ha impulsat la reclamació al govern de l’Estat de la construcció de la Biblioteca Provincial i un augment en 20 M€ de l’aportació a l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità). Aquestes són dues de les principals esmenes parcials que els diputats del Partit Demòcrata han presentat al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) pel 2017, que en benefici de la ciutat de Barcelona i el seu entorn, es concentren en tres eixos: transport i mobilitat, cultura, i recerca i innovació.

 

Després del debat de totalitat que el Govern del PP va superar amb els vots de C’s i PNB, els diputats del Partit Demòcrata al Congrés van registrar més de 800 esmenes parcials al Projecte de PGE’2017 amb l’objectiu de corregir-los seguint 4 grans objectius: aconseguir més inversions per a Catalunya; millorar el finançament de la Generalitat; impulsar una altra política econòmica i laboral; i assolir uns pressupostos més socials. Avui s’obre el debat i aprovació definitiva al Ple del Congrés dels Diputats del Pressupost de l’Estat pel 2017.

 

El Grup Municipal Demòcrata que presideix Xavier Trias ha estat especialment actiu i ha col·laborat estretament amb el grup de diputats del Partit Demòcrata al Congrés i el Senat en l’elaboració d’un conjunt d’esmenes que tenen com a eix central els interessos de la ciutat de Barcelona i els seus entorns. Les esmenes dedicades a la capital catalana s’ha concentrat en donar resposta a tres eixos que es consideren prioritaris.

 

Així, i en l’eix de la Cultura, el Partit Demòcrata ha reclamat 38 M€ per fer realitat la Biblioteca Provincial de Barcelona, una llarguíssima reivindicació de la ciutat que no s’ha acabat de fer realitat mai. En una esmena, també reclama 25 M€ per compensar i intentar que els grans equipaments culturals de Barcelona deixin de rebre el tracte discriminatori a nivell d’aportacions de l’Estat respecte els grans equipaments culturals de Madrid. Les esmenes del PDeCAT també demanen 2 M€ a favor del Consorci del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC); i 1,8 M€ per finançar el Gran Teatre del Liceu.

 

Pel que fa a l’eix del Transport i Mobilitat, el Grup Demòcrata està compromès en aconseguir un increment gradual de l’aportació de l’administració general de l’Estat a l’Autoritat del Transport Metropolità  (ATM), amb l’objectiu que els transport a l’àrea de Barcelona recuperi en 5 anys l’aportació estatal del 2010, i que va ser de 200 M€. L’increment anual des del 2017 i fins el 2021 haurien de ser 20 M€ cada exercici; i aquest és l’import que figura en l’esmena presentada als PGE.

 

Les esmenes del Partit Demòcrata en relació a Barcelona també reclamen 32 M€ per a impulsar les obres dels accessos viaris al Port de Barcelona des de la Ronda Litoral, i fins a 50 M€ per ampliar la Ronda Litoral amb l’objectiu de transformar aquesta via a l’alçada del Morrot i adaptar-la a un teixit més urbà de connexió del barri de la Zona Franca amb el Port. En les seves esmenes el Partit Demòcrata reclama també 7 M€ per a les obres de l’estació de tren de Sant Andreu Comtal. En l’àmbit ferroviari, i en projectes que tenen una incidència que supera els límits de la ciutat i la seva àrea metropolitana, les esmenes del PDeCAT reclamen fins a 197 M€ per a millorar el servei de Rodalies; i fins a 188 M€ en la construcció de l’estació de la Sagrera.

 

I en l’eix de la Recerca i Innovació, destaquen les esmenes del Partit Demòcrata que demanen 10 M€ per garantir que es completa la restauració patrimonial del recinte històric de l’Hospital de Sant Pau; i fins a 8 M€ per a finançar diferents institucions de recerca que tenen la seva activitat a Barcelona, com L’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB), o el Parc Científic, entre d’altres.

 

Finalment, també ha estat una prioritat pel Grup Demòcrata la demanda de rebaixar l’IVA dels serveis funeraris (del 21% al 10%), en la línia de defensa de mesures per abaratir el cost dels serveis funeraris a Barcelona sense necessitat de crear un operador públic.

 

Barcelona, 30 de maig de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: