Forn: “Què més ha de passar per què el govern d’Ada Colau escolti, rectifiqui i retiri el projecte de Superilla del Poblenou?”

Marti ha demanat al govern d’Ada Colau que “escolti els veïns, el clam majoritari i actuï en conseqüència retirant aquesta Superilla, que no compta amb suport ni social ni polític”.

El Grup Municipal Demòcrata, després de conèixer els resultats de la consulta popular sobre aquest projecte i en què un 87% dels participants han votat en contra, promourà la celebració d’un Ple extraordinari del districte de Sant Martí, “perquè els partits polítics es mullin”

 

Jordi Martí demana la retirada de les actuacions previstes a la Superilla del Poblenou i la retirada complerta del programa de Superilles ‘Omplim de vida els barris’ per recuperar el consens social i polític que ara no existeix

 

El Portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha preguntat avui amb vehemència: “Què més ha de passar per què el govern d’Ada Colau escolti, rectifiqui i retiri el projecte de Superilla del Poblenou?”. El Grup Demòcrata, després de conèixer els resultats de la consulta popular que sobre la Superilla del Poblenou han fet els veïns del barri, i en què un 87% dels participants han votat en contra, promourà la celebració d’un Consell Plenari extraordinari del districte de Sant Martí que reclamarà la seva retirada, “perquè els partits polítics es mullin”. El regidor d’Urbanisme del Grup Demòcrata, Jordi Martí, ha demanat la retirada de les actuacions previstes a la Superilla del Poblenou i la retirada complerta del programa de Superilles ‘Omplim de vida els barris’ per recuperar el consens social i polític que ara no existeix.

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, i el regidor Jordi Martí, han valorat aquest mati la consulta popular sobre la Superilla del Poblenou. Ahir diumenge va finalitzar la consulta popular organitzada pels veïns del Poblenou sobre la Superilla. Durant tres diumenges, els veïns ha pogut participar per expressar la seva opinió al voltant d’aquesta projecte. Els resultats han estat aclaparadors: 1.517 vots en contra i 218 a favor (87% no, 13% si).

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha valorat positivament la consulta popular, especialment en les circumstàncies en les que s’ha produït, sense suport  de l’Ajuntament. Tot i això, hi ha hagut un 26% de participació, que ha posat en “entredit les declaracions que es fan des de l’Ajuntament recolzant les consultes,  però una altra cosa és la realitat”. Per a Forn, l’Ajuntament “només vol consultes sobre allò que li agrada”.

 

Joaquim Forn ha destacat que un 87% dels votants han dit que no, “els veïns no volen la Superilla tal i com l’ha plantejat l’Ajuntament”. El regidor ha recordat que, de manera reiterada, s’ha demanat la retirada del projecte, però el govern no ho ha volgut fer. “Què més ha de passar per què el govern escolti, rectifiqui i retiri el projecte? Un 87% dels veïns ha dit que no i els partits hem expressat temors i inconveniència del projecte, no entenem que el govern no rectifiqui”. Forn ha anunciat que el seu grup promourà la celebració d’un Consell Plenari extraordinari del districte de Sant Martí per votar la retirada de la Superilla del Poblenou: “és el moment i l’àmbit perquè els partits polítics es mullin”.

 

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme del Grup Municipal Demòcrata, Jordi Martí, ha destacat el valor de la iniciativa i ha felicitat els veïns que van constituir la Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou, “que ha fet allò que no ha fet l’Ajuntament”. Martí ha explicat que la Plataforma seguirà treballant en xarxa a la ciutat amb altres barris preocupats pel plantejament de l’Ajuntament de tirar endavant més Superilles, com la del Poblenou.

 

Marti ha demanat al govern d’Ada Colau que “escolti els veïns, el clam majoritari i actuï en conseqüència retirant aquesta Superilla, que no compta amb suport ni social ni polític”. Per al regidor Martí, ja no parlem d’un “pla pilot, un projecte d’urbanisme tàctic, és un problema estable”, i ha afegit que els percentatges de la consulta, 87% no i 13% pel sí,  “són “demolidors”.

 

Jordi Martí ha lamentat que la prova pilot, tal i com l’ha aplicat l’executiu municipal, “ha pervertit el concepte de Superilla”, i també el procés de participació, “que s’ha convertit en procés voluntarista en no tenir suport del l’ajuntament”; i ha servit per malgastar recursos públics (en la 1a fase, més de 400.000 € en pintura i testos). Martí ha destacat una altra conseqüència de l’aplicació de la Superilla del Poblenou: la divisió del govern respecte el programa de Superilles; en aquest sentit, ha recordat que el regidor d’Arquitectura i Patrimoni, Daniel Mòdol, es declarava no favorable al projecte de Superilles, tal i com s’està tirant endavant el seu propi govern. “Tenim dos governs, volem saber quina pauta tirarà endavant? La que defensa la tinent d’alcaldia Janet Sanz o la que defensa Daniel Mòdol?”, s’ha preguntat.

 

Martí ha insistit en que cal aturar i reflexionar, i ha demanat la retirada de les actuacions previstes en l’àmbit Superilla del Poblenou i la retirada complerta del programa Superilles ‘Omplim de vida els barris’ per recuperar el consens social i polític que ara no existeix

 

 

 

Barcelona, 29 maig de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: