El Grup Municipal Demòcrata denuncia que la contractació del Govern Colau ni és transparent, ni promou la concurrència ni afavoreix les PIME

Sònia Recasens ressalta que només 281 contractes d’un total de 5.672 de l’exercici de 2016 es van adjudicar per concurs o procediment obert i es pregunta “on són les grans proclames per garantir la transparència, igualtat d’accés i lliure concurrència del programa de Barcelona en Comú?”  

 

El Grup Municipal Demòcrata ha denunciat que la contractació del Govern que encapçala Ada Colau ni és transparent, ni promou la concurrència ni afavoreix les petites i mitjanes empreses. La portaveu adjunta del Grup i la seva regidora d’Economia, Sònia Recasens, ha ressaltat que només 281 contractes d’un total de 5.672 de l’exercici pressupostari de 2016 es van adjudicar l’any passat per concurs o procediment obert, i s’ha preguntat “on són les grans proclames per garantir la transparència, igualtat d’accés i lliure concurrència del programa de Barcelona en Comú?”.

 

El Grup Municipal Demòcrata ha iniciat la feina de revisió del Compte General de l’Ajuntament i les seves empreses i instituts corresponent a l’exercici pressupostari de 2016. Un exercici que la portaveu adjunta del Grup, Sònia Recasens, ha recordat es va tancar amb gairebé 100 milions d’euros de superàvit.  “El Govern d’Ada Colau ha fet, en concret, 97,5 milions d’euros de superàvit, 97,5 milions que es deixaran de gastar en serveis a les persones, en despesa social; uns diners que, a més, es quedaran al calaix perquè els necessitaran per compensar els problemes que tenen de tresoreria”, ha dit Recasens.

 

La regidora del Grup Demòcrata ha indicat que en els poc dies que portem revisant els comptes, “ja comencem a veure la realitat del Govern Colau i quines han estat de veritat les seves prioritats polítiques”. “Hi ha algunes xifres i dades que canten, i posen de manifest incoherències i la permanent contradicció entre el que es predica, en el que posen al tuits i a les notes de premsa, i la realitat del dia a dia i de tot el que van arribar a prometre”, ha dit Recasens. “La contractació del Govern Colau ni és transparent, ni promou la concurrència ni afavoreix les petites i mitjanes empreses”, ha dit la portaveu adjunta del Grup Demòcrata.

 

La regidora del Grup Demòcrata ha recordat que fa només un any, el tinent d’Alcaldia, Gerardo Pisarello, “en un exercici més pròxim al cinisme que no pas a l’exercici responsable de les seves competències”, assegurava al mitjans de comunicació en presentar el Compte General corresponent a 2015 que el seu Govern es comprometia a “limitar” l’adjudicació directa de contractes públics i, més en concret, va assegurar que expressament “renunciarien” a realitzar contractacions pel procediment negociat sense publicitat. Més en concret, fa un any en Pisarello va comprometre’s a que un mateix proveïdor no podria acumular més de 200.000€ anuals en contractes menors d’obres sense concurrència pública, i 100.000€ en altres modalitats de contracte; també va criticar que el 80% de la contractació pública recaigués en només 60 empreses; i va assegurar que no es podria tornar a fer cap contractació de serveis per un valor superior a 100.000€.

 

Doncs bé, segons les dades que ha recopilat el Grup Demòcrata revisant els comptes municipal, en la relació de contractes concedits a l’exercici de 2016, més de 110 proveïdors de l’Ajuntament de Barcelona (tant d’obres com de serveis) superen aquests límits que es va marcar l’any passat el Govern municipal. Igualment, l’any passat, el 73% de la contractació de l’Ajuntament de Barcelona recau en només 60 empreses. I més de 80 proveïdors de serveis de l’Ajuntament de Barcelona han obtingut una contractació de més de 100.000€ en paquets de contractes menors. En concret, hi ha una empresa que ha obtingut adjudicacions de contractes menors per quasi 950.000 euros, cosa que reprovava Gerardo Pisarello fa només 12 mesos.

 

A tall de resum general, el 95% dels contractes adjudicats per l’Ajuntament de Barcelona durant l’exercici 2016 s’han fet a dit, és a dir, per adjudicació directa. Així, nomes 281 contractes, del total de 5.672 contractes assignats per l’Ajuntament de Barcelona durant l’any 2016, un escàs 5%, s’han sotmès a un concurs obert, és a dir, a partir dels principis d’igualtat i concurrència.

 

Amb aquestes dades, Sònia Recasens s’ha preguntat “on són les grans proclames per garantir la transparència, igualtat d’accés i lliure concurrència del programa de Barcelona en Comú?”. “Estem davant una nova demostració que les paraules són molt boniques; però que la realitat és concloent: en el Govern de Colau tot és façana, impostura, i una gestió nefasta que perjudica el dia de la ciutat”.

 

 

Barcelona, 22 de maig de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: