En defensa de l’esport del barri

Berta Clemente i Silvia Mayor, Conselleres del Grup Municipal Demòcrata de Gràcia.

L’esport és un element clau de l’educació, la cultura, la integració, i la vida social. És indiscutible que l’activitat esportiva contribueix a la cohesió social, així com a una millora de la salut i el benestar i genera activitat econòmica, per aquest motiu la promoció i el desenvolupament de les activitats esportives han de ser, i per nosaltres són, prioritaris.

El Model esportiu de la ciutat de Barcelona està consolidat, té consens i és d’èxit, tant pel que fa a l’activitat física com per a la promoció de l’esport de base i els esdeveniments que posicionen la ciutat a nivell internacional.

L’activitat esportiva té una incidència significativa en la vida quotidiana d’una gran part dels ciutadans, com demostra el fet que l’esport és el principal factor d’associacionisme a la ciutat de Barcelona, per aquest motiu les persones que tenim responsabilitats en el disseny de les polítiques públiques tenim l’obligació de posar els mitjans necessaris per facilitar la pràctica esportiva, així com donar suport als clubs, consells esportius i entitats que treballen cada dia, de vegades en situacions adverses, sense gaire infraestructura ni recursos humans ni materials, fent grans esforços per afavorir la pràctica esportiva.  Així ho va procurar fer Maite Fandos, Regidora de Gràcia el passat mandat i Tinent d’Alcalde d’Esports del govern encapçalat per l’Alcalde Trias.

Darrerament hem vist com dues entitats com l’Europa i el Pedagogium han perdut la gestió dels equipaments esportius municipals que gestionaven. Aquestes dues situacions, lamentables, s’haguessin pogut evitar si el govern hagués fet servir totes les eines que té al seu abast per donar suport a les entitats de base, les entitats arrelades al barri, que són les principals usuàries dels equipaments que, fins ara, gestionaven. Aquesta situació s’hagués evitat si el govern tingués el foment de l’associacionisme, i en aquest cas l’esportiu, a la seva agenda política, com una prioritat i haguessin apostat per la Gestió cívica en els equipaments esportius municipals.

La Gestió cívica permet atribuir a una entitat sense ànim de lucre la gestió d’activitats, equipaments o serveis municipals susceptibles de gestió indirecte, per exemple és el model de gestió que en el passat mandat es va implantar en la Violeta amb la Coordinadora de Colles de Cultura. Llavors ja veiem que, si volíem que fos un model d’èxit i de ciutat, era necessari desenvolupar un marc legal que la fes menys vulnerable jurídicament. Finalment, a finals de mandat, vam aprovar unes bases que ens permetien adaptar la gestió a diferents situacions, en aquests moments molts equipaments municipals estan sent gestionats en gestió cívica, per tant, les eines hi són, necessitem que hi hagi la voluntat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: