Jaume Ciurana demana la retirada de la campanya de foment de la lectura de l’Ajuntament que qualifica de “frívola i infantiloide”

El regidor del Grup Municipal Demòcrata afirma que la campanya, empescada per Ada Colau i Jaume Collboni i que consisteix en enviar llibres al president dels Estats Units, Donald Trump, fa un flac favor a la defensa del valor de la lectura i de la literatura

 

El regidor de Cultura del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, demana la retirada de la campanya de foment de la lectura que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i que ha qualificat de “frívola i infantiloide” . Jaume Ciurana ha afirmat que la campanya, empescada per Ada Colau i Jaume Collboni i que consisteix en enviar llibres al president dels Estats Units, Donald Trump, fa un flac favor a la defensa del valor de la lectura i de la literatura.

 

L’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), que depèn de l’Ajuntament, ha encarregat una campanya de foment de la lectura que pretén traspassar fronteres fent arribar llibres que llibreters i bibliotecaris hauran triat al president dels Estats Units, Donald Trump, com resa la campanya “perquè ningú més que ell necessita obrir la seva ment”.

 

El regidor Jaume Ciurana ha afirmat que aquesta campanya, que ha aixecat fortes crítiques del sector, “fa un flac favor a l’objectiu que teòricament vol servir: el foment de lectura; i també un  flac favor a tota aquella gent que, des de les escoles, des de les biblioteques, des de les editorials, o els autors; fan un esforç diari, quotidià, per defensar el valor de la lectura i el valor de la literatura”.

 

Ciurana ha destacat la importància de la lectura, “llegir ens fa lliures, però també ens estructura el pensament, ens obre les portes al món de la imaginació al coneixement, i ens permet interpretar el que passa al món”, i ha lamentat que aquesta campanya de foment de la lectura de l’Ajuntament de Barcelona “que s’han empescat Ada Colau i Jaume Collboni el que fa es frivolitzar tot això i posar-ho al servei d’una causa que pot ser molt noble i legítima, política, però no és la causa del foment de la lectura”.

Per això el regidor del Grup Demòcrata ha demanat que es retiri la campanya i “se’n faci una altra consensuada amb el sector per tal que el valor de la lectura arribi tots els ciutadans”. En aquest sentit, el Grup Municipal Demòcrata presentarà a la propera Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que se celebrarà el proper dimarts, un Prec a tal efecte i que demana: “Que es retiri l’actual campanya de Foment de la Lectura, que s’informi de la gènesi i del cost de la mateixa i que se’n programi una altra consensuada amb el sector del llibre de Barcelona”.

 

 

Barcelona, 11 de maig de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: