Menys gestos i més treballar. Consell Plenari del 28-10-2116.

– Lamentem la política de gestos del govern municipal, més centrada en la creació de polèmiques ciutadanes que en l’abordatge i la resolució dels problemes reals dels barcelonins i les barcelonines.

-Instem al govern municipal a abandonar aquesta política de gestos per centrar-se immediatament en la recerca  de solucions efectives als problemes i reptes de Barcelona

Proposta llegida per Quim Forn en el Consell Plenari del 28-10-2016

Portem més d’un any de mandat i fins ara hem pogut comprovar la incapacitat del govern Colau per entomar els problemes reals dels Barcelonins i barcelonines i de crear un bon clima de diàleg amb la resta de partits polítics.

15 mesos d’un govern que genera debats estèrils com els de la estàtua de Franco al Born o la de Colom, un govern que es centra en una política de gestos i en governar a través del twitter en comptes de centrar-se en debatre i assolir consensos per avançar en grans temes de ciutat

I és encara més greu quan alguns dels problemes que més ens afecten actualment formaven part de les prioritats de Barcelona en Comú durant la campanya electoral.

 

Exemples en tenim diversos i prou exemplificadors:

 

  1. El seu govern va fer bandera i va prometre que a Barcelona no hi hauria desnonaments. I ara admeten que a Barcelona hi ha 10 desnonaments diaris i una família va haver d’esperar des del mes de juny a setembre perquè el seu cas fos estudiat per la taula d’emergències.

 

  1. El preu del lloguer a Barcelona s’incrementa cada any. Concretament s’ha incrementat un 15% i què ha fet el govern de Barcelona en Comú i PSC? Res de res.

 

  1. Des del juliol existeix a Barcelona una moratòria hotelera a l’espera de poder aprovar el PEUAT ( Pla urbanístic d’allotjaments turístics). No veiem cap avenç en aquest àmbit, mentre aturem activitat econòmica a la ciutat, el nombre de turistes creix.

 

  1. Observem problemàtiques en l’execució de l’ordenança de terrasses. L’ordenança ens dotava d’un marc legal per tota la ciutat per primer cop, i mitjançant les ordenacions prèvies i les singulars ens permetia adaptar-nos al territori, però la seva execució demanava capacitat d’anàlisi i de diàleg, dues grans mancances d’aquest govern.

 

  1. Pèrdua d’oportunitats. Barcelona amb la indefinició, la inacció i el marc d’inseguretat jurídica que el seu govern està generant, perd l’oportunitat de ser capdavantera en matèria d’ocupació davant el context de recuperació econòmica que estem experimentant.

 

  1. La falta de full de ruta. I finalment, però no per això menys important, per primer cop a la història Barcelona no tindrà PAM, no va tenir pressupostos l’any passat i no sabem si en tindrà aquest any, com tampoc no tindrem ordenances fiscals.. exemples clars de que no saben dialogar i no volen treballar plegats amb els representants de la ciutadania,

 

Podríem seguir.. però crec ha quedat prou clar que Barcelona no és mereix aquest govern.

 

Si us plau, Alcaldessa, posi’s a treballar d’una vegada per la ciutat, deixin de fer política de gestos i de generar titulars aliens a la realitat del que preocupa a la gran part dels barcelonins i barcelonines.

 

                                           

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: