L’Ajuntament condemna el creixement d’actituds intolerants envers el col•lectiu LGTBI, fruit dels postulats de certs partits d’extrema dreta

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports aprova una Declaració Institucional, impulsada pel Grup del PDeCAT i aprovada per unanimitat, que també reclama rebutjar qualsevol afirmació i acció que atempti contra el principi de respecte al dret de viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat

 

El Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha impulsat l’aprovació avui d’una Declaració Institucional de l’Ajuntament que condemna el creixement d’actituds intolerants envers el col·lectiu LGTBI, fruit dels postulats de certs partits d’extrema dreta. La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat aquesta iniciativa, amb el suport del tots i que ha llegit la regidora Francina Vila, que també reclama rebutjar qualsevol afirmació i acció que atempti contra el principi de respecte al dret de viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

 

La Declaració, en el seu text expositiu, assenyala que:

 

L’any 1970, iniciant la dècada final de la Dictadura, el govern franquista va iniciar la substitució  de la llei de “vagos y maleantes” per una llei anomenada de “peligrosidad i rehabilitació social” en la que es condemnava l’homosexualitat, les associacions, trobades i qualsevol acció inclòs el vestuari, per considerar que aquests fets atempten contra la família i el matrimoni. Han passat 49 anys.

En aquests anys, hem avançat, l’any 2005 l’Estat Espanyol aprovava el matrimoni igualitari i obria la possibilitat a l’adopció per part de parelles del mateix sexe.

L’any 2014  la Generalitat de Catalunya va aprovar la  Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, per  desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar-los situacions de discriminació i violència i per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

L’Ajuntament de Barcelona ha estat des de fa anys capdavanter en la lluita pels drets de les persones, de totes les persones a manifestar-se i a no ser discriminades per cap raó. Un compromís que s’ha mantingut al llarg dels diversos governs que hi ha hagut a la ciutat, per exemple el centre municipal de recursos LGTBI va ser una iniciativa del passat mandat que ha vist ara la llum.

 

Malauradament estem observant com la nostra societat està patint una involució en matèria de Drets civils, la pujada de l’extrema dreta i els seus postulats fomenten certes accions que de cap manera podem tolerar, vam tenir un exemple l’any 2017 amb l’intent de fer circular l’autobús de “Hazte Oir”, intent que va ser interceptat i impedit gràcies a l’actuació de la Generalitat de Catalunya, en aplicació de l’article 24  de la llei 11/2014 abans esmentada.

 

L’Observatori contra l’homofòbia alerta del creixement d’actituds intolerants que s’acaben traduint en accions violentes.  El passat mes de gener es va produir una agressió al metro de Barcelona i també a finals de gener el recent inaugurat centre municipal de recursos LGTBI va patir un atac.

 

En la seva part dispositiva, la Declaració Institucional acorda:

 

PRIMER_ Condemnar el creixement d’actituds intolerants en vers el col·lectiu LGTBI, fruit dels postulats de certs partits d’extrema dreta.

 

SEGON_ Rebutjar qualsevol afirmació i acció que atempti contra el principi de respecte al dret de viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat a la nostra ciutat, en qualsevol espai públic i privat.

 

TERCER_ Reiterar el suport i col·laboració a la tasca que les entitats estan fent a la ciutat, en especial el Observatori contra l’homofòbia per visibilitat i denunciar aquestes agressions.

 

QUART_ Expressar de nou el compromís, històric, de la nostra ciutat en defensa dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i la ferma convicció d’evitar-los situacions de discriminació i violència i d’actuar amb tota la contundència, si aquests es produeixen.

 

CINQUÈ_ Reforçar els programes als centres educatius, com el com el Projecte Xarxa d’Escoles i instituts per a la igualtat i la no discriminació, que té per objectiu prevenir que es va iniciar en el passat mandat, l’any 2012, als centres educatius i que té com a objectiu prevenir la violència i la discriminació basades en la diversitat funcional, la diversitat ètnica i cultural i la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

 

SISÈ_ Comunicar la present Declaració als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat i  als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

 

 

 

 

 

Barcelona, 11 de febrer de 2019

A %d bloguers els agrada això: