A instàncies del PDeCAT, el govern Colau revisarà la proposta artística i cultural que per Nadal s’instal•la a Plaça Catalunya

DTrx5PtW4AA0Fje.jpg

La portaveu adjunta Sònia Recasens ha defensat la proposició, que s’ha aprovat a la Comissió d’Economia i Hisenda, que també acorda consolidar  la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social que es va posar en marxa en el mandat de l’Alcalde Trias el 2012

 

El PDeCAT lamenta que el govern de BComú no accepti un Prec que proposava destinar recursos per garantir el funcionament d’entitats que treballen amb persones amb discapacitat, i que no han rebut les subvencions per la intervenció de les finances de la Generalitat

 

A instàncies del Grup Municipal del PDeCAT, el govern revisarà la proposta artística i cultural que per Nadal s’instal·la a Plaça Catalunya. La portaveu adjunta Sònia Recasens ha defensat aquesta proposició, que s’ha aprovat la Comissió d’Economia i Hisenda d’aquesta tarda, que també acorda consolidar la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social que es va posar en marxa en el mandat de l’Alcalde Trias el 2012. D’alta banda, el PDeCAT lamenta que el govern de Barcelona en Comú no accepti un prec que proposava destinar recursos per garantir el funcionament d’entitats que treballen amb  persones amb discapacitat i que no han rebut les subvencions per la intervenció de les finances de la Generalitat.

 

La portaveu adjunta del PDeCAT a l’Ajuntament, Sònia Recasens, ha defensat la proposició, transaccionada amb el govern, i que s’ha aprovat amb els vots de PDeCAT, C’s, ERC, PSC; i del grup del govern, BComú; mentre que el PP s’ha abstingut. El text de la proposició acorda: “El Govern Municipal continuarà consolidant la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social iniciada l’any 2012 mitjançant la Fira d’Economia Social i Consum Responsable, i revisarà la proposta artística-cultural per a la campanya de Nadal 2018-2019 a Plaça Catalunya, perquè incentivi el comerç de proximitat i sigui un reclam per a les famílies perquè puguin gaudir de moments màgics, plens d’il•lusió i que fomenti els valors de l’amistat, la bondat, l’amabilitat, la tendresa, la pau, l’harmonia, la natura i la família, tant per als petits com per als grans, propis dels dies de Nadal”.

 

La proposició que s’ha debatut a la comissió se centra en la Fira de Nadal de la plaça Catalunya. Recasens ha assenyalat que el Nadal és una festa tradicional molt esperada, i que cada govern ha creat, al seu voltant, un relat, amb un fil conductor, amb la col·laboració publico- privada. Les campanyes eren dibuixades pel teixit econòmic i social de la ciutat, amb associacions de comerciants, empreses, entitats socials i solidàries i associacions culturals, i, en mandats anteriors, les activitats duraven més de 50 dies, ara s’ha reduït de manera enorme els dies, com també l’enllumenat nadalenc i tampoc hi ha cap proposta nova d’activitat a la Plaça Catalunya. La regidora ha recordat que en el mandat de l’alcalde Trias es promocionava la campanya de Nadal al voltant d’uns eixos fonamentals: cultura, solidaritat i promoció econòmica i internacional de la ciutat.

 

El valor de la solidaritat era el que centrava la Fira de Nadal Solidària, que es va iniciar el 2012, als Jardinets de Gràcia. El govern d’Ada Colau va decidir traslladar-la a la plaça Catalunya, on se celebren activitats que no transmeten els valors nadalencs i no han despertat l’interès dels barcelonins. “La plaça Catalunya ha estat trista, fosca i tancada. Ens agradaria que es revisés aquest model i retornés a valors d’il·lusió i fantasia d’anys anteriors”, ha dit Recasens. La regidora ha agraït el sentit del vot dels grups i ha afegit que “no pactem un model sinó un canvi de model, revisant la proposta que es feia a la plaça Catalunya”.

 

A la mateixa Comissió d’Economia i Hisenda, el govern d’Ada Colau ha rebutjat un prec, presentat per la regidora del grup del PDeCAT Irma Rognoni, que demanava “Que el Govern Municipal implementi en el Pressupost 2018 una partida extraordinària per dotar una línia de subvencions directes i excepcionals per a garantir el funcionament i la continuïtat de les entitats que treballen atenent directament persones amb discapacitat i que encara no han rebut la subvenció pertinent”. Rognoni ha assenyalat que aquestes entitats travessen moments molt difícils, amb  dificultats de tresoreria molt importants. “Lamentem que el govern no accepti el prec i no doni suport a les entitats que donen atenció a les persones que ho necessiten”, ha conclòs la regidora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: